Αγωνιστική

Πρωταθλητές 2018 - 2019
Πρωταθλητές 2018 – 2019

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας κοπιαστικής και μακρόχρονης προσπάθειας αλλά και η αρχή ενός νέου πιο ώριμου και συνειδητού αγώνα με υψηλούς στόχους και μεγάλες προσδοκίες. Όλοι οι αθλητές από 13 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν ως βασικό στόχο τη διάκριση σε αγώνες μέσω της συστηματικής και καθημερινής προπόνησης εντός και εκτός νερού, σύμφωνα πάντα με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Θεμελιώδης αρχή αυτής της ομάδας είναι τα παιδιά να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους και την τεχνική τους σε όλα τα στυλ κολύμβησης, να φτάσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Παράλληλα μέσα από αυτή τη μονότονη αλλά και γεμάτη εκπλήξεις διαδρομή τα παιδιά θα γνωρίσουν τον εαυτό τους, θα συνειδητοποιήσουν τα όρια τους  και θα διδαχθούν αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και ο υγιής ανταγωνισμός.

Στιγμιότυπο αγώνων
Στιγμιότυπο αγώνων

Όλοι μαζί λοιπόν αθλητές και προπονητές εργάζονται καθημερινά και επίπονα για την πραγμάτωση αυτών των στόχων. Πιο συγκεκριμένα εξειδικεύονται στο ατομικό τους αγώνισμα και τίθενται συγκεκριμένοι κολυμβητικοί στόχοι. Οι προπονήσεις (πισίνα και εξειδικευμένη προπόνηση στο γυμναστήριο) γίνονται πιο έντονες και τα παιδιά ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής από διατροφολόγο, έχουν μηνιαίες συναντήσεις με τον ψυχολόγο της ομάδας και τους παρακολουθεί ο γιατρός της ομάδας (συνήθως 3 φορές το χρόνο). Δίνεται έμφαση στην πορεία του κάθε αθλητή και της κάθε αθλήτριας, εφαρμόζοντας πρακτικές παρακολούθησης με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ υπάρχει ένα μακροχρόνιο πλάνο αθλητικής ανάπτυξης και η προπόνηση έχει πολλές διαστάσεις που προσαρμόζονται στο επίπεδο του κάθε αθλητή.

Με την καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου και ομοσπονδιακού προπονητή, Νίκου Γέμελου, ο Σύλλογος μας έχει συνάψει συνεργασία με την κορυφαία στο χώρο εταιρεία παρακολούθησης αθλητών κολύμβησης. Η συνεχής παρακολούθηση/καταγραφή και μετέπειτα αξιολόγησης ειδικών ατομικών μετρήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με στόχο την περαιτέρω ανάλυση τους, πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ειδικού πομποδέκτη που προσαρμόζεται στο σκουφάκι του αθλητή και εκπέμπει σε πραγματικό χρόνο διάφορα επιστημονικά δεδομένα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται Camp αξιολόγησης με επικεφαλής τον κ. Γέμελο.

Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες όπως στο Χειμερινό Πρωτάθλημα και στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Πρόγραμμα προπονήσεων
Κοινοποίηση:
Right Menu Icon