Προαγωνιστική

Στόχος της Προαγωνιστικής Ομάδας είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να εξελίξουν – βελτιώσουν την τεχνική τους και στα τέσσερα στυλ της κλασσικής κολύμβησης (Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα), καθώς και να αυξήσουν την αντοχή τους, προκειμένου να είναι προετοιμασμένα καταλλήλως για τη συμμετοχή τους στην Αγωνιστική Ομάδα. Αφορά παιδιά από 9 έως και 12 ετών. Πλέον έχουν ενεργό ρόλο στην κατάρτιση της προπόνησης, επιλύοντας τους προβληματισμούς που τους θέτει ο προπονητής τους, ενώ ομαδοποιούνται και αποκτούν αγωνιστική εμπειρία συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες σε πόλεις εντός και εκτός Θεσσαλίας.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης κολυμβητικής ηλικίας, τα παιδιά είναι σε θέση να κολυμπήσουν με ευχέρεια όλα τα αγωνίσματα μικρών και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των 200μ μικτής ατομικής. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση της γενικής φυσικής τους κατάστασης, σταδιακά ανά ηλικία, τη γενική ενδυνάμωση, αλλά και της  ισορροπίας του σώματος για τη σωστότερη τελειοποίηση της τεχνικής στα στυλ της κολύμβησης. Σταδιακά θα συμμετέχουν σε αγώνες κολύμβησης, ώστε να εκπαιδευτούν στη σωστή αντιμετώπισή τους. Θα πρέπει να έχουν σωστές αθλητικές βάσεις και κίνητρα για να γίνει η κολύμβηση για κάθε παιδί τρόπος ζωής για όλη του τη ζωή. Θα πρέπει να βάλει στην καθημερινότητά του τη σωστή διατροφή και να συνειδητοποιήσει την αξία της συχνής άσκησης για την υγεία μας. Κοινωνικά και ατομικά, το παιδί θα μάθει να λειτουργεί ομαδικά και να σέβεται την προσπάθεια του συναθλητή του, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του ή από την ομάδα στην οποία ανήκει.

Θα μάθει να θέτει στόχους και να οργανώνει την προσπάθειά του για να πετύχει, ακούγοντας το σώμα του και αξιολογώντας τη πορεία του. Επιπλέον θα μάθει να αγωνίζεται δίκαια και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του αγώνα, της προπόνησης και της καθημερινότητας του. Τέλος τα παιδιά θα εκπαιδευτούν για τους κανονισμούς του αθλήματος της κολύμβησης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε αυτό το στάδιο οι αθλητές και οι αθλήτριες εντάσσονται στην αγωνιστική δραστηριότητα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρέπει να προχωρήσουν σε έκδοση δελτίου κολυμβητή – κολυμβήτριας.

Πρόγραμμα προπονήσεων
Κοινοποίηση:
Right Menu Icon