Γενικές πληροφορίες

Το τμήμα κολύμβησης λειτουργεί στο κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας Βόλου “Β. Πολύμερος” και ανάλογα με τις ανάγκες και στο κολυμβητήριο Βόλου “Ι. Ζηργάνος”. Έχει τμήματα baby swimming, εκμάθησης, ακαδημιών , προαγωνιστικής και αγωνιστικής, καθώς και τμήματα ενηλίκων. Στο κολυμβητήριο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του
τμήματος γραμματεία σε καθημερινή βάση. Αριθμεί κατά μέσο όρο 270-300 παιδιά ανά κολυμβητική χρονιά, ενώ στο τμήμα κολύμβησης προσφέρουν υπηρεσίες προπονητές οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα κολύμβηση.

Τα τμήματα κλασικής και τεχνικής κολύμβησης, διαθέτουν Αθλητική Αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Όραμά μας:

Εκμάθηση σωστής κολύμβησης προώθηση της εκγύμνασης σε όλους  και δημιουργία  προϋποθέσεων αθλητών  υψηλού  επιπέδου  που  να  ανταποκρίνονται  στις  απαιτήσεις του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού.

Η στρατηγική μας πηγάζει από:

  • Την ιστορία του Συλλόγου
  • Τους τίτλους  και  τις  διακρίσεις  του  συλλόγου  σε  ομαδικό  και  ατομικό  αθλητικό επίπεδο
  • Την διαχρονική προσφορά της Νίκης Βόλου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου
  • Τη διατήρηση  του  οράματος  και  των  αξιών  των  ιδρυτών  του  Συλλόγου  και  την εξυπηρέτηση αυτών στο διηνεκές
  • Τη δυναμική του συλλόγου και των φιλάθλων
  • Τα σύμβολα και τους συμβολισμούς του λογότυπου της θεάς Νίκης στον ελληνικό πολιτισμό και αθλητισμό.

Στόχος:

Η   συστηματική   πρότυπη   εκπαίδευση   του αθλήματος της κολύμβησης  μέσα   από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους αναλόγως του ηλικιακού επιπέδου των αθλητών και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύοντας αρχικά στη σωστή εκμάθηση της κολύμβησης , στην σωστή άθληση και εκγύμναση  και τέλος   στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά αθλητών, με  προσωπικότητα,  που  να  ανταποκρίνονται  στις φυσικές,  νοητικές  και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού.

Κοινοποίηση:
Right Menu Icon