Ακαδημίες

Αφορά παιδιά με ηλικίες από 4 έως και 9 ετών. Στόχος του τμήματος είναι οι μικροί αθλητές και αθλήτριες να κατανοήσουν αποτελεσματικά την κίνηση που εκτελείται σε κάθε ένα από τα τέσσερα στυλ της κλασικής κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) και βήμα βήμα να την βελτιώνουν, μέσα από την εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιπρόσθετα, βασικός σκοπός της προπόνησης στις συγκεκριμένες ηλικίες, είναι η αύξηση της αντοχής των παιδιών προκειμένου η μετάβασή τους στο επόμενο στάδιο του προαγωνιστικού τμήματος (στο οποίο ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις) να πραγματοποιηθεί ομαλά.

Η προπόνησή τους περιλαμβάνει περισσότερα μέτρα, τα παιδιά πλέον κολυμπούν σε όλο το μήκος της πισίνας και παράλληλα εξοικειώνονται στις στροφές και στην εκμάθηση εκκινήσεων. Παράλληλα μαθαίνουν τα μυστικά της κολύμβησης με τη χρήση οργάνων, (σανίδες, βαρελάκια κλπ.), ενώ συμμετέχουν και σε ανεπίσημες ημερίδες αγώνων ανάλογα με την ηλικία και την πρόοδο τους. Αρχίζουν να αποκτούν και την αίσθηση της ομάδας, να κοινωνικοποιούνται κατάλληλα και φυσικά με αρκετές ευχάριστες δραστηριότητες!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτό το στάδιο δίνεται έμφαση στην ομαλή και συνεχή εξέλιξη του κάθε παιδιού για τα επόμενα επίπεδα της ομάδας. Πλέον υπάρχει εξατομικευμένη παρακολούθηση και επικοινωνία με την προπονητή του τμήματος, ενώ τα παιδιά χωρίζονται σε επίπεδα σύμφωνα με την κολυμβητική τους ικανότητα και ηλικία.

Απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή

Χρήσιμες πληροφορίες για νέα μέλη

Κοινοποίηση:
Right Menu Icon