Τεχνική Κολύμβηση

Στιγμιότυπο από αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης
Στιγμιότυπο από αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης

Η Τεχνική κολύμβηση είναι ένα νέο σχετικά άθλημα, στο οποίο οι αθλητές αφού προσαρμόσουν πτερύγια στα πόδια τους, έχουν τεντωμένα τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι ώστε να πετύχουν υψηλές ταχύτητες κατά την κολύμβησή τους. Διάφορες αποστάσεις και διαφορετικά είδη πτερυγίων και εξαρτημάτων όπως μάσκες  αναπνευστήρες και φιάλες συμπιεσμένου αέρα, χρησιμοποιούνται στους αγώνες κολύμβησης.

Ένας αθλητής μπορεί να εισέλθει στα τμήματα τεχνικής κολύμβησης και ειδικότερα στην ακαδημία του τμήματος εφόσον γνωρίζει τις βασικές κολυμβητικές δεξιότητες της κλασσικής κολύμβησης. Στην ακαδημία γίνεται εξοικείωση και εκμάθηση της τεχνικής που χρειάζεται ο κολυμβητής ώστε να ενταχθεί μετέπειτα ομαλά στα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα της τεχνικής κολύμβησης. Οι αγώνες σε πανελλήνια πρωταθλήματα ξεκινούν με τις ηλικίες των 9 ετών (προαγωνιστική κατηγορία).

Τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά προσελκύονται από την ταχύτητα που προσδίδουν τα πτερύγια μέσα στο νερό και εγγράφονται σε ομίλους τεχνικής κολύμβησης , ώστε να ασχοληθούν και αγωνιστικά με το άθλημα. Οι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης συμμετέχουν σε ημερίδες ορίων όπου προσπαθούν να επιτύχουν ανάλογες επιδόσεις, όπως ορίζονται από την ομοσπονδία (ΚΟΕ), για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών και της Ανοικτής κατηγορίας (Open).

Μέσα από τα πρωταθλήματα οι αθλητές, ανάλογα με τις επιδόσεις τους, έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες. Oι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, απολαμβάνουν όλα τα προνόμια του αθλητικού νόμου περί εισαγωγής σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ι. - Α.Τ.Ε.Ι) της χώρας μας.

Κοινοποίηση:
Right Menu Icon