1η συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Μεγάλες στιγμές με 1 χάλκινο μετάλλιο και 3 τελικούς με ατομικά ρεκόρ και εξαιρετικές θέσεις για το τμήμα τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στην 1η συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών.

Στην Αθήνα το τριήμερο 6 -8 Μαΐου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Περιστερίου διοργανώθηκε από την ΚΟΕ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών -Γυναικών.

Το νεοσύστατο τμήμα τεχνικής κολύμβησης του συλλόγου μας, με λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, συμμετείχε με 4 αθλητές-τριες, που ηλικιακά είναι μικρότερων κατηγοριών. Πρόκειται για τους:

Λουκάκης Θωμάς στα 100μ ,400μ υποβρύχιο  και 50 άπνοια

Κατοίκος Γιάννης  στα 200μ επιφανείας

Σανίδας Ευάγγελος  50μ ,100μ και 200μ διπλά πέδιλα

Παντελόγλου Λυδία 50μ, 100μ και 200μ διπλά πέδιλα

Τα παιδιά σε πολύ σύντομο χρόνο ενασχόλησης με την τεχνική κολύμβηση, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον προπονητή μας κ. Γρηγόρη Καλαιτζογλίδη, κατάφεραν αυτό που φαντάζει αδιανόητο και απέσπασαν τα επαινετικά σχόλια και τον θαυμασμό όλων.

Όλα τα παιδιά βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις και ειδικά η αθλήτρια μας Λυδία Παντελόγλου κατάφερε να μπει σε 2 τελικούς και να κατακτήσει δυο τέταρτες θέσεις με νέα ατομικά ρεκόρ. Λίγο έλειψε να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να ανέβει στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι ήταν η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια των τελικών ενώ κολυμπάει στην κατηγορία κορασίδων μαζί με τον Γιάννη Κατοίκο και τον Βαγγέλη Σανίδα που επίσης έκαναν πολύ καλές προσπάθειες.

Αυτό όμως που ήταν η μεγαλύτερη στιγμή των αγώνων ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου από τον Θωμά Λουκάκη στα 400μ υποβρύχιο με ένα εξαιρετικό χρόνο, βελτιώνοντας κατά πολύ το ατομικό ρεκόρ του σε μια κούρσα εκπλήξεων.

Ο Θωμάς που ηλικιακά είναι έφηβος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, γεγονός που του παρέχει και την αντίστοιχη μοριοδότηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που θα διεκδικούσε και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τον Ιούνιο.

Είναι όμως η στιγμή να αναφερθεί και ένα γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το τμήμα τεχνικής κολύμβησης του συλλόγου μας και αφορά την αθλήτρια Αθανασία Καρατσιβή. Η Αθανασία ανήκει στο Λαρισαικό Τιτάνες και από την αρχή της χρονιάς προπονείται υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας κ. Γρηγόρη Καλαιτζογλίδη και κατάφερε να πάρει 2 χρυσά μετάλλια στους τελικούς των 400μ και 800μ επιφανείας με επιδόσεις που αποτελούν όρια Εθνικών ομάδων. Ειδικά στο αγώνισμα των 800μ επιφανείας έκανε επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε για μια 20ετία.

Η επίδοση της επιπρόσθετα ξεπερνά τα Εθνικά όρια και την κατατάσσει σε πολύ καλές θέσεις παγκοσμίως στις γυναίκες και στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Η Αθανασία ανακηρύχτηκε η καλύτερη αθλήτρια των αγώνων σύμφωνα με τη σχετική βαθμολογία και λόγω αυτών των επιδόσεων, της απονεμήθηκε σχετικό έπαθλο.

Είναι μεγάλη τιμή που προπονείται μαζί μας και με την καθοριστική συνδρομή του προπονητή μας κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους της, συμμετέχοντας με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της τεχνικής που θα διεξαχθεί στην Κολομβία το καλοκαίρι. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στην ομάδα μας μια αθλήτρια με το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις ικανότητες αυτές και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εκπλήρωση όλων των στόχων που έχει θέσει.

Θερμά συγχαρητήρια Αθανασία!

Την αποστολή της ομάδας συνόδευσε στους αγώνες εκτός του προπονητή μας, ο έφορος του τμήματος κολύμβησης κ. Χατζηεφραιμίδης Ιορδάνης.

Η ΔΕ του τμήματος συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τον προπονητή για την καθοριστική συνδρομή του στις τόσο μεγάλες επιτυχίες και τους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών. Δίνουμε επόμενο ραντεβού στις τρέχουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις με κορύφωση το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο με ακόμη πιο έντονες  αγωνιστικές στιγμές και συγκινήσεις.

Κοινοποίηση:
Right Menu Icon